Branza traditionala greceasca

Daca vrei sa mananci o branza cu adevarat sanatoasa, atunci branza feta ar trebui sa fie alegerea ta.

Din 2002, feta este o denumire protejata de produs in Uniunea Europeana. In conformitate cu legislatia UE relevanta, pot fi numite doar brânzeturile produse în mod traditional în anumite zone din Grecia, care sunt obtinute din lapte de oaie sau dintr-un amestec de lapte de oaie si capra (cu maximum 30% lapte de capra). Laptele poate fi pasteurizat sau nu, dar majoritatea producatorilor folosesc acum lapte pasteurizat.

Conform retetei originale se obtine doar din lapte de capra, aceasta varianta fiind mult mai cremoasa si mai moale decât cea obtinuta din combinatie de lapte.

Branza feta realizata in mod traditional este mai sanatoasa decat branza din lapte de vaca intrucat este mai usor de digerat, are potential alergic mai mic si genereaza mai putina inflamatie in organism, ceea ce inseamna ca este o varianta mai buna decat telemeaua de vaca, in special pentru persoanele care sufera de intoleranta la lactoza.

Branza Feta P.D.O
Cea mai fina branza in saramura cu cel putin 3 luni de maturare. Este o branza cu aroma bogata, produsa exclusiv din lapte local, proaspat, pasteurizat sau amestecat cu lapte de capra (pâna la 30%) din regiunea Vertiskos.

Branza de capra
Branza de capra, in saramura, cu cel putin 2 luni de maturare. Este o branza alba destul de tare, cu aroma usor intensa si picanta. Este produsa din 100% lapte de capra, pasteurizat, exclusiv din regiunea lagadas.

Branza de vaca
Branza alba in saramura cu cel putin 15 zile de maturare. Este o branza cu aroma usoara si usor acra cunoscuta si sub denumirea de „Telemea". Este produsa din 100% lapte de vaca proaspat, pasteurizat.

Branza Tsantilas
Este o branza traditionala, in saramura, cu cel putin 2 luni de maturare. Realizata in stil traditional vechi, are o textura grea, cu gusturi si arome intense.
Branza Tsantilas este un produs exclusiv din 50% lapte de capra si 50% lapte de oaie
proaspat, pasteurizat.

Branza Lefko
Este o branza cu cel putin 15 zile de maturare.
Branza Lefko este produsa din 100% lapte de vaca proaspat, pasteurizat si uleiuri vegetale. Produs cu aroma usor acra si neutra.

Branza traditionala Macedonia

Branza traditionala alba, in saramura, cu cel putin 2 luni de maturare.
Este o branza cremoasa, gustoasa, cu o aroma bogata. Branza este produsa din lapte proaspat, pasteurizat, de oaie, capra si de vaci (pana la 30%).

Laptele este colectat de la peste 100 de producatori din Grecia si Macedonia. Alegerea se face dupa criterii stricte si dupa verificarea materiei prime pentru a asigura calitatea maxima a produsului final.

Prin contactul direct cu clientii nostri, incercam sa pastram cele mai bune rezultate, adica mentinerea unei calitati ridicate pe tot parcursul pastrarii unui cost cat mai mic posibil.

Descopera acum o savoare bogata si o textura cremoasa!